Dolar/TL'de yatay seyir sürüyor

Faiz artışına yönelik beklentilerin güçlenmesiyle Türk Lirası iki gündür dolar karşısında görece daha iyi performans sergiliyor. Haftaya 3.94 seviyesinden başlayan dolar/TL 3.84'lere kadar geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Haftaya 3.94 seviyesinden başlayan dolar/TL, kasım ayı enflasyon verisi sonrası Merkez Bankası'nın faiz artışına gideceği beklentisinin güçlenmesiyle düşüşe geçti.

Önceki gün 3.90'ın altına inen kur, dün gün içerisinde 3.84 seviyelerine kadar geriledi. Böylece dolar/TL'de bir günde 10 kuruş düşüş yaşandı. Hızlı geri çekilmenin ardından öğleden sonra bir miktar toparlanan dolar/TL gün sonuna doğru 3.87 seviyelerinde dengelendi. Dolar kuru bugüne ise 3.85 seviyesinden başladı.

Gün boyu sakin hareket eden kur, saat 17.48'de 3.8465 seviyesinde yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL 4.5385 ve sterlin/TL 5.1450'den işlem gördü.

100 baz puan faiz artışı bekleniyor

Uzmanlar, TCMB'nin 14 Aralık'taki toplantısında GLP faizinde 100 baz puanlık artışa gitmesini beklediklerini, piyasanın bunu fiyatladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik bir talebi olmadığını açıklaması ve ABD'de devam eden Reza Zarrab davasına yönelik ilk şokun atlatılması da TL'nin daha iyi performans göstermesine destek oldu.

Öte yandan piyasalarda Kudüs ile ilgili gelişmelerin İsrail-Türkiye ilişkileri başta olmak üzere bölgede neden olabileceği riskler yakından izleniyor.