ECB: Çekirdek enflasyon düşük kalmayı sürdürüyor

Enerji fiyatlarındaki artışın manşet enflasyonda yükselişe neden olduğunu belirten ECB, oluşan baskıya rağmen çekirdek enflasyonun düşük kalmayı sürdürdüğünü bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün yayınladığı ekonomik bültede, 18 Ocak'ta yapılan Yönetim Konseyi toplantısında verilen mesajları tekrarladı.

Beklendiği gibi manşet enflasyonda son dönemde yaşanan yükselişe en büyük katkının petrol fiyatlarının istikrar kazanmasından geldiğini belirten ECB, diğer mal ve hizmetlerin fiyatlarında büyümenin bastırılmış olmaya devam ettiğini vurguladı.

Bülten'de, "Beklendiği gibi manşet enflasyon son dönemde, büyük ölçüde enerji fiyatlarının baz etkisinden kaynaklı olarak yükseldi, ancak çekirdek enflasyon baskılara rağmen düşük kalmaya devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Çekirdek enflasyonda henüz ikna edici bir yükseliş trendi olmadığı savunulan bültende, "Yönetim Konseyi, enflasyonda yükselişin geçici olup olmadığına ve fiyat istikrarı için orta vadeli görünüme etkisi olup olmadığına karar vermek için manşet enflasyonda değişikliklere bakmaya devam edecek" denildi.