Ekonomi yönetimi bitcoine 'kayıtsız' kalmadı

Son dönemdeki sert hareketleri nedeniyle Bitcoin önemli bir finans gündemi haline geldi. Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Ekonomi Bakanı Zeybekci yaptıkları açıklamalarda, Bitcoin'in global bir saadet zinciri olduğu vurguladılar. Zeybekci, bu duruma bir çare bulunacağını dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aralık başında 9-10 bin dolar seviyesinde olan Bitcoin, ABD'de vadeli işlemlere izin verilmesinin ardından 10 günde 19 bin dolara kadar tırmandı. Ardından bir günde 4 bin dolar geriledi. Oldukça sert dalgalanan Bitcoin şu sıralarda 17 bin dolar civarında hareket ediyor. Kripto para Bitcoin'deki bu hareketlilik dünyanın gündemine otururken, Türk ekonomi yönetiminin de gözünden kaçmadı. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bitcoin'in lale çılgınlığını geçtiğini, uzak durulması gerektiğini söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bitcoin bugün çılgınlık haline geldi. Bu global bir saadet zinciridir, alt zemini yoktur" ifadesini kullandı.

Twitter üzerinden bir mesaj paylaşan Şimşek, "Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durulmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" dedi.

Zeybekci: Bunun da çaresi bulunacak

Zeybekci, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından, ATO Congresium'da gerçekleştirilen "3. Marka Festivali"nde bir konuşma yaptı.

Sanal para Bitcoin hakkında vatandaşları uyaran Zeybekci, "Bitcoin bugün çılgınlık haline geldi. Şu anda yok, bir aralar Türkiye'de saadet zincirleri vardı, hatırlar mısınız? Herkes biliyor birbirini dolandırdığını ama en sondakine kadar da devam ediyor çılgınlık. Bu global bir saadet zinciridir, alt zemini yoktur. Bu, dünyayı sadece bir veya iki her şeyiyle kontrol ettiğiniz, cendere altına aldığınız, gerektiğinde zulmettiğiniz bir para birimine mahkum edemeyeceğinizin çıkışlarıdır bunlar. Onun için bunun çaresi de bulunacak" ifadelerini kullandı.