En fazla şikayet bankacılık işlemlerinden

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların büyük çoğunluğunun bankacılık işlemlerine ilişkin şikayetler olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın düzenlediği 20. Geleneksel Tüketici Ödül Töreni'nde konuşan Bülent Tüfenkci, sürdürülebilir kalkınmayı ve refahı sağlayacak tüketim yapısını tesis etmek için bilinçli tüketim anlayışını kazanmak gerektiğini söyledi.

Değişen tüketici ihtiyaçlarını ve dünya uygulamalarını dikkate alarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Tüfenkci, tüketicinin korunmasına yönelik denetim faaliyetleriyle sorunları kaynağından çözmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Denetimlerin ağırlıklı olarak iş yeri dışında satışlar, ön ödemeli konut satışları, mesafeli sözleşmeler, abonelik sözleşmeleri, devre tatil, paket tur, bankacılık hizmetleri, garanti belgesi, satış sonrası hizmetler, fiyat etiketi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu konularında yapıldığını anlattı.

73.78 ile bankacılık işlemlerine ilişkin şikayetlerin ilk sırada

Tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurularda yüzde 73.78 ile bankacılık işlemlerine ilişkin şikayetlerin ilk sırada yer aldığını belirten Tüfenkci, "Bunu yüzde 19.70 ile ayıplı mal ve hizmetleri, yüzde 5.34 ile mesafeli sözleşmeler ve abonelik sözleşmeleri izliyor" diye açıklamalarda bulundu.

Ayrıca Reklam Kurulu’na yapılan başvuru sayısının geçen yıl 5 bin 121 olduğunu, bu alanda da 3 bin 136 başvuruyla gıda sektörünün ilk sırada bulunduğu dile getirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir