Erdem Başçı göreve devam edecek mi?

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yeniden bu göreve gelip gelmeyeceği konusundaki soruları yanıtlarken, “Görevden kaçmam” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na basına kapalı 4 saatlik bir sunum gerçekleştiren Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya milletvekilleri de gelecek planlarını sordu. 

Gazete Habertürk'ün haberine göre, milletvekillerinden, “Nisanda görev süreniz doluyor. Yeniden görev almayı düşünüyor musunuz?” sorusu gelince Başçı, “Yeniden görev almak isteyip istemeyeceğimi söylemem. Ama görev verilirse kaçmam” dedi.

"HARCAMALARA DİKKAT"

Sunumunda, oynaklıklarda gözlenen düşüşün kalıcı olması halinde önümüzdeki toplantıdan itibaren para politikasındaki sadeleşme adımlarına başlanabileceğini kaydeden Başçı, 2016’da enflasyon görünümü açısından kamu harcamalarının kontrol altında tutulmasının önemine dikkat çekti. 

"GEREKİRSE FAİZİ ARTIRIRIZ"

Başçı, sunum sırasında, eski FED Başkanı Paul Volcker’ın enflasyonu düşürmek için faizleri yüzde 19’a kadar yükseltmesini örnek gösterince, muhalefet milletvekilleri “O zaman niye yapmıyorsunuz” diye sordu. Başçı da, “Gerekirse onu da yaparız” karşılığını verdi.