Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi arttı

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi martta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5, AB'de ise yüzde 0,2 arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi, martta şubat ayına kıyasla yüzde 0,5 yükseldi. Sanayi üretimi, geçen yılın mart ayı ile kıyaslandığında ise yüzde 1,4 artış gösterdi.

Veriye ilişkin piyasa beklentisi aylık yüzde 0,1 azalış ve yıllık yüzde 1,9 artış yönündeydi. Aylık piyasa beklentisinin üzerinde gelen sanayi üretimi, yıllık beklentinin ise altında kaldı.

28 ülkeden oluşan AB'de ise sanayi üretimi, martta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 ve geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 1,4 yükseldi.

Sanayi üretiminde bir önceki aya kıyasla en fazla artış yüzde 7,7 ile İrlanda'da, en fazla azalış ise yüzde 10,9 ile Slovakya'da kaydedildi.

Geçen yılın mart ayına göre, sanayi üretimi en fazla artan ülke yüzde 9,6 ile Letonya, en fazla azalan ülke ise yüzde 3,3 ile Lüksemburg olarak belirlendi.

Avrupa'nın en önemli ekonomisi Almanya'da ise sanayi üretimi, martta aylık bazda yüzde 1 ve yıllık bazda da yüzde 2,4 artış gösterdi.