Eximbank'tan teminat mektupsuz kredi

Teminat mektupsuz kredi kullanabilmesinin önünü açmayı hedeflediklerini söyleyen Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, alt yapı çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, güvenilir ve önceden tahsilat sorunu yaşanmayan firmaların teminatsız krediye erişebilmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi. 

Yatırımcı ve Sanayici İşadamları Derneği'nin (YATSİAD) Ankara'da düzenlediği "Yatırım Kredileri" toplantısında konuşan Genel Müdür Adnan Yıldırım, iş adamlarına bilgi verdi. 

Yıldırım ise, geçen yıl Eximbank'ın ihracatçılara 22 milyar dolara yakın nakdi kredi desteği verdiğini, 11 milyar dolarlık da alacak sigortası desteği sunduğunu, böylece 33 milyar dolara yaklaşan destek ile tek başına Eximbank olarak her 100 dolarlık ihracatın 23 dolarına finansman imkanı sunduklarını söyledi.

Yıllar itibariyle artan finansman desteğinin hız kesmeden 2017 yılında daha da yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Yıldırım, 2017 sonunda her 100 dolarlık ihracatın 26 dolarının finansmanında Eximbank imzası olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Yıldırım, Eximbank'ın ihracatçılara daha fazla ulaşıp daha yüksek miktarda finansman desteği sunması neticesinde, bankacılık sektöründe üst sıralara doğru yükseldiği de söyledi.

'Teminat mektupsuz kredinin önünü açacağız'

Eximbank'ın daha uygun maliyetli kaynak sunabilmek için kendi içinde değişime yöneldiğini ifade eden Yıldırım, "Eximbank ile belirli bir ilişki geçmişi olan, güvenilir, önceden tahsilat sorunu yaşanmayan firmaların derecelendirilmesinin önünü açacak altyapı çalışmalarını başlattık. Bu çalışma tamamlandığında firmaların teminat mektupsuz kredi kullanabilmesinin de önünün açılması hedeflenmekte" diye konuştu.

Hazine garantili KGF kefaletli kredide hızlı başlangıç yapıldıHazine garantili KGF kefaletli kredide hızlı başlangıç yapıldı