Faiz indirimi beklentisi TL'yi baskılıyor

Dolar/TL bankalararası piyasada 1.8180 seviyesinde yer alırken, sepet 2.0830 düzeyinde yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merkez Bankası'nın Perşembe günü sonuçlarını açıklayacağı Para Politikası Kurulu toplantısı öncesi bugün dış piyasaların izleneceğini belirten bankacılar, TCMB'den yeni faiz indirimi beklentisinin TL'yi sepet bazında baskılamayı sürdürdüğünü söylediler.

Bugün iç piyasada Nisan ayı bütçe verileri ve Şubat dönemi işsizlik verileri takip edilirken dış piyasada ise 12:00'de euro bölgesi öncü GSYH verileri, 15:30'da ABD Mayıs ayı New York Fed imalat endeksi, Nisan ayı ÜFE ve çekirdek ÜFE verileri ile 16:15'te Nisan ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri izlenecek.

Tahvil/bono piyasasında dün ihalesi gerçekleştirilen yeni gösterge tahvilde bileşik faiz bugün tezgahüstü piyasada güne yüzde 5.10/5.07 seviyesinden başladı. Dün ihalede ortalama bileşik faiz yüzde 5.01 seviyesindeydi.

Hazine bu hafta düzenlediği 5 ihale ile 11.35 milyar TL'si piyasadan toplam 13.3 milyar TL borçlanma gerçekleştirdi. Mayıs ayı borçlanma programının büyük bölümünü bu hafta tamamlayan Hazine'nin Mayıs ayını öngörülerine göre tamamlaması için piyasadan borçlanması gereken tutar 1.25 milyar TL.

Döviz piyasasında Euro/Dolar 1.29 seviyelerine inerken, bankalararası piyasada dolar 1.8180 liradan işlem görüyor.