'Fed, daha hızlı faiz artırabilir'

Williams, ekonominin hızlanması halinde Fed'in faizleri daha hızlı artırmaya ihtiyacı olacağı uyarısında da bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

San Francisco Fed Başkanı John Williams, bu yıl her hangi bir mali teşvik politikası uygulanmasa bile Fed'in faiz oranlarını 3 kez artırması için ortada iyi nedenler olduğunu söyledi. Williams, ekonominin hızlanması halinde Fed'in faizleri daha hızlı artırmaya ihtiyacı olacağı uyarısında da bulundu.

Sacramento State Üniversitesi'ndeki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Williams, uygulanacak bazı mali teşvik politikalarıyla birlikte bu yılın ikinci yarısında ve gelecek
yıl büyümenin hafif şekilde hızlanmasını beklediğini ifade etti. Ancak Williams, büyük vergi indirimleri veya diğer önemli mali teşviklerin kendisini daha hıslı ekonomik büyümeyi ve daha agresif faiz artırımlarını hesaba katmaya sevk edebileceğini de belirtti.

Willimas, ABD ekonomisi için aşağı yönlü riskler olarak, Çin ekonomisinde daha yavaş büyümeyi, Avrupa'da bir ekonomik şok yaşanmasını işaret ederken, "Şu anda bunların hiç birinin gerçekleşeceğini öngörmüyorum, bunlar sadece benim radarımdaki konular" diye konuştu.  Williams, ekonomik görünüm için aşağı ve yukarı yönlü risklerin dengeli olduğu görüşünü tekrarladı.

William Dudley: Enflasyon problem değilWilliam Dudley: Enflasyon problem değil

 

Bu konularda ilginizi çekebilir