Finansal Hizmetler Güven Endeksi geriledi

Finansal Hizmetler Güven Endeksi, 2015 haziran döneminde bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak 173,9 seviyesinde gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haziran ayına ilişkin Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni (FHGE) açıkladı. 

Buna göre, söz konusu dönemde FHGE, bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak 173,9 seviyesine geriledi. FHGE, mayıs ayında 174,3 düzeyindeydi. 

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki hizmetlere olan talep gerçekleşmesi FHGE'yi artırırken, son üç aydaki iş durumu ve gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE'yi azalış yönünde etkiledi. 

Haziran ayında, son üç aya yönelik değerlendirmelere göre, bir önceki aya ve bir önceki yılın aynı ayına kıyasla, iş durumunda kötüleşme, hizmetlere olan talep ve istihdamda ise artış gözlendi. 

Gelecek üç aya yönelik beklentiler değerlendirildiğinde, bir önceki aya göre hizmetlere olan talep ve istihdam beklentilerinde azalış görüldü. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise, hizmetlere olan talep beklentisinde azalış, istihdam beklentisinde artış gözlendi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir