Fitch, ECB'nin kararlarını değerlendirdi

Fitch, Avrupa Merkez Bankası'nın aldığı önlemleri ve faiz indirim kararını değerlendirdiği açıklamasında, "Alınan kararlar Euro Bölgesi'nin karşı karşıya kaldığı risklere işaret ediyor" ifadesine yer verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) geçen hafta aldığı para politikası önlemleri ve faiz indirim kararının Euro Bölgesi'ndeki risklere işaret ettiğini bildirdi. Fitch Ratings'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, ECB'nin geçen hafta faiz indirimine gitmesi ve varlık alımına başlaması kararı değerlendirildi. 

Açıklamada, ECB'nin söz konusu önlemlerin Euro bölgesinin karşı karşıya kaldığı riskleri gösterdiği belirtilerek, bu önlemlerin, hedefli uzun vadeli krediler (TLTRO) gibi tedbirlerin Euro Bölgesi'nde büyümeyi yeniden sağlamak ve deflasyonu önlemek noktasında ne kadar başarılı olacağının henüz belirsiz olduğu ifade edildi. 

Fitch baz senaryosuna göre, Euro bölgesinde büyümenin kademeli olarak yeniden artması ve deflasyonun önlenmesi durumunda enflasyonun düşük kalması öngörülürken, "Deflasyon anlamlı bir risk. Enflasyon ve çekirdek enflasyon bir süre hedeflenenin altında gerçekleşti" denildi. 

ECB'nin para politikasının ılımlı genişlemeye doğru kaydığı aktarılan açıklamada, büyüme ve mali profiller etkileşiminin Euro Bölgesi kredi değerlendirmeleri için kilit faktör olacağı dile getirildi. 

Açıklamada ayrıca, Euro Bölgesi büyüme beklentilerinin, bu ay sonuna doğru yayınlanacak olan Küresel Ekonomik Görünüm raporunda değerlendirileceği bilgisine yer verildi.