Fitch'ten Çin'e iyi haber

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, "Çin'in hisse senedi piyasasındaki son volatilite, Çin ekonomisi için ve ülkenin finansal sistemi için risk oluşturmayacak" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Çin'in hisse senedi piyasasındaki son volatilitenin ülkenin ekonomisi ve finansal sistemi için risk oluşturmayacağını ifade etti. 

Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, hisse senedi fiyatlarındaki sert düşüşün hisse senedi piyasasındaki az gelişmişliğin göstergesi olduğu belirtildi. Çin'de politika müdahalelerinin ülkenin finansal reformları hakkındaki soru işaretlerini artırdığı dile getirilen açıklamada, bu durumun bazı finansal kuruluşlar için operasyonel riskler içerdiği aktarıldı. 

Açıklamada, Çin'in hisse senedi piyasasındaki son volatilitenin Çin ekonomisi için ve ülkenin finansal sistemi için risk yaratmayacağı ifade edildi. Hisse senedi piyasasındaki herhangi bir düzeltmenin Çin bankacılık sistemi için risk oluşturmayacağı öngörüsünde bulunulan açıklamada, bu durumun ülkedeki bankalarının bilançolarını etkilemeyeceği kaydedildi. 

Açıklamada, hisse senedi piyasasında görünmeyen risklerin de olabileceği bildirildi.