Garanti 2 ton hurda altın topladı

Garanti Bankası, "Altın Salısı" uygulamasıyla, bugüne kadar 40 şehirde, 1 milyon çeyrek altın değerinde hurda altın toplandığını ve Nisan 2013 itibarıyla 2 tona yakın altını ekonomiye kazandırdığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, 2012’nin ikinci yarısında başlattığı "Altın Salısı" uygulamasıyla, bugüne kadar 40 şehirde, 1 milyon çeyrek altın değerinde hurda altın toplandığını ve Nisan 2013 itibarıyla 2 tona yakın altını ekonomiye kazandırdığını açıkladı.
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, yaptığı açıklamada, banka müşterilerine, hesaplarındaki altınları diledikleri zaman fiziksel olarak çekebilme imkanı sunmaya başladıklarını söyledi. Şimdilik sadece İstanbul’daki şubelerde geçerli olan bu hizmetle, "Atakulche", gram ya da külçe altın teslimi yapabildiklerini bildiren Genç, "Uygulamayı önümüzdeki günlerde diğer illerimize de taşıyacağız" dedi. Garanti Bankası’nın Altın Salısı uygulamasından da bahseden Genç, "Haziran 2012’de başlatılan "Altın Salısı" kapsamında, bugüne kadar 1 milyon çeyrek altın değerinde hurda altın topladık" dedi.

Genç, Nisan ayında altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmayla birlikte altın bulmakta zorlanan veya düşük fiyattan bozdurmak istemeyen tüketicilere, "Altın Hesabı" açtırmaları önerisinde bulundu. Altın Hesabı açtırmak için çok uygun bir dönem olduğunu söyleyen Genç, "Son 2 haftada bankamızda Altın Hesabı açtıran müşteri sayısının önemli ölçüde artması da bu tespiti destekliyor. İşçilik kaybı olmayan Altın Hesabı aracılığıyla müşterilerimiz, TL ya da döviz birikimleriyle altın fiyatlarındaki değişimlere paralel olarak, diledikleri zaman istedikleri gramajda altını alıp satabiliyor, hesaplarındaki altını TL, döviz, gram altın ya da külçe olarak geri alabiliyor. Garanti Bankası olarak, ekonomik büyüme için vazgeçilmez bir araç olan tasarruf konusunda, altın örneğinde olduğu gibi yenilikçi ürün ve hizmetler gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.