Garanti dijitale yatırımı sürdürecek

Teknolojiye her yıl 135 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyleyen Garanti Bankası Genel Müdürü Erbil, buna karşın 2017'de şube ya da çalışan azaltma planlarının olmadığını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, dijital bankacılık kapsamında bankanın teknolojiye her yıl yaklaşık 135 milyon dolar yazılım ve donanım yatırımı yaptığını söylerken; dijitaldeki büyümenin gelecekte şube kapatma ya da çalışan azaltma anlamına gelmeyeceğini ifade etti.

Bankanın dijital bankacılıkta 20. yılı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Erbil, "Bizim için aslolan insan, hem müşteri hem çalışan anlamında. Dijital her ne kadar çağ atlasa da insansız bir bankacılık iş stratejimizde yok" dedi.

"Gelecekte Garanti Bankası özelinde adam çıkaracak mı, şube kapatacak mı sorusuna hayır diyoruz" diyen Erbil, Türkiye'de genç nüfustan dolayı hala ciddi potansiyel olduğunu belirterek, yeni müşteri kazanımının da devam edeceğini kaydetti.

'Dijitale yatırım sürecek'

Erbil, bu yıl da şube sayısında azalış planlarının olmadığını, geçen seneyi de yatay kapattıklarını belirterek, dijitale yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Garanti Bankası Dijital Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer de, bankanın 5 milyon aktif dijital müşterisi olduğunu belirterek, "Bunun yanında 3.9 milyon aktif mobil müşterimiz var. Garanti'nin tüm müşteri işlemlerinin yüzde 92'si dijital kanallardan gerçekleşiyor" dedi.

Başer, bankanın bireysel müşterilerde dijital finansal işlemler hacminde yüzde 24'lük pazar payı olduğunu da belirtti.