Gedik Yatırım, VİOP'ta piyasa yapıcısı oldu

Borsa İstanbul, Gedik Yatırım'ın, VİOP dolar/TL opsiyon sözleşmelerinde 2 Mart 2015 tarihi itibarıyla piyasa yapıcı olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul, Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) dolar/TL Opsiyon Sözleşmelerinde 2 Mart 2015 tarihi itibarıyla piyasa yapıcı olduğunu duyurdu.  

Borsa İstanbul açıklamasına göre, Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ, 2 Mart 2015 tarihinden bu yana dolar/TL opsiyon sözleşmelerinde sürekli olarak kotasyon vererek, sözleşmenin likiditesine katkı sağlıyor. Böylelikle döviz opsiyon sözleşmelerinde işlem yapmak isteyen yatırımcılar, piyasa yapıcı tarafından verilen dar fiyat aralıklı (dar spreadli) alış satış kotasyonları sayesinde işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar.  

Borsa İstanbul VİOP Grup Müdürü Muammer Çakır, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Borsa İstanbul VİOP olarak pazarlarımızda işlem gören döviz opsiyon sözleşmelerinde yatırımcıların sürekli olarak dar aralıkla alış satış kotasyonu görmesine çok önem veriyoruz. Bu kapsamda, Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin VİOP'ta işlem gören döviz opsiyon sözleşmelerinde sürekli olarak kotasyon vermeye başlaması ile önemli bir eşiği geçmiş bulunuyoruz. Yatırımcıların ve şirketlerin döviz risklerini yönetmek için şeffaf ve likit VİOP'u daha fazla tercih edeceklerine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Gedik Yatırım Kaldıraçlı ve Türev İşlemlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Ertuna ise, "Sermaye piyasalarının geleceğine inanan bir yatırım kuruluşu olarak, çeyrek asra yaklaşan faaliyetimiz süresince en temel amacımız Türk sermaye piyasasının gelişimine en yüksek seviyede katkı sağlamak olmuştur. Bu doğrultuda, VİOP dolar/TL Opsiyon Sözleşmelerinde piyasa yapıcı kuruluş olarak amacımız, likiditenin artmasını sağlayarak hem sağlıklı hem kaliteli bir yatırım ortamı oluşturmak ve bu yolla piyasanın büyümesine katkı sağlamaktır. Piyasa yapıcı kuruluşların sayısının artması, fiyat kalitesini ve dolayısıyla hacmi artıracağından sektörümüzün gelişimi için son derece önemlidir. Kuruluşumuz ve piyasamız için hayırlı olmasını dileriz" değerlendirmesini yaptı. 

Açıklamada yer verilen bilgilere göre Borsa İstanbul VİOP, geniş finansal ürün yelpazesiyle yatırımcıların ve şirketlerin her türlü risklerinin yönetilmesinde merkezi karşı taraf güvencesi ve yüksek likiditesi ile bölgesinin tercih edilen platformu olma yolunda ilerliyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir