Gedik Yatırım'dan ikinci finansman bonosu

Gedik Yatırım, 26-27 Şubat 2013 tarihlerinde 179 gün vadeli finansman bonosu ihraç edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Banka kökenli olmayan aracı kurumlar içerisinde, ilk Finansman Bonosu ihracını gerçekleştiren Gedik Yatırım, 2. Finansman Bonosu ihracını gerçekleştiriyor. Gedik Yatırım'ın, bir yıllık süre içerisinde yurtiçinde 200.000.000 TL'ye kadar değişik vadelerde Türk Lirası cinsinden finansman bonosu ihraç edilmesine ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'ndan almış olduğu onay kapsamında, söz konusu borçlanma aracının ikinci bölümü olmak üzere 26-27 Şubat 2013 tarihlerinde talep toplanacak.
 
1 Mart 2013 valörlü, 179 gün vadeli ve 27 Ağustos 2013 itfa tarihli finansman bonolarının ihracı, halka arz yoluyla gerçekleştirilecek. Halka arzda 20 milyon TL nominal tutarlı finansman bonosu satışa sunulacak olup; talep gelmesi halinde, 20 milyon TL tutarındaki ek satış hakkı ile birlikte satış tutarı 40 milyon TL nominal tutara kadar yükseltilebilecek.
 
Verilen bilgilere göre; Gedik Yatırım Finansman Bonosu ile yatırımcılara gösterge olarak alınan benzer vadeli devlet iç borçlanma senetlerine ek olarak, 160 baz puan ek getiri verilecek. Gösterge olarak alınan benzer vadeli devlet iç borçlanma senetlerinin basit faiz oranının, %5,80'den daha düşük çıkması durumunda finansman bonosunun basit faiz oranı %5,80 olarak kabul edilecek ve bu orana %1,60 (160 baz puan) oranındaki ek getiri eklenerek finansman bonolarının nihai satış fiyatı belirlenecek.
 
Gedik Yatırım Finansman Bonosu'nun minimum talep tutarı tüm yatırımcı gruplarında 1.000 TL nominal değerli olup, minimum talep miktarından sonraki talep aralıkları tüm yatırımcı gruplarında 1.000 TL nominal değerde ve katları şeklinde olacak. İhraç edilecek finansman bonoları İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem görecek.
 
Gedik Yatırım Finansman Bonosu halka arzı Ziraat Yatırım aracılığıyla gerçekleştirilecek. Halka arza ilişkin izahname ve sirkülere KAP, Gedik Yatırım ve Ziraat Yatırım web sitelerinden ulaşılabiliyor.