Gedikli'den Fitch'e yanıt

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, Fitch'in bugün Türkiye ekonomisine yönelik yaptığı uyarıya karşılık olarak, "Türkiye'de politik risk yok, bankalarımızın riski var demek doğru değil" değerlendirmesini yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Bülent Gedikli, sosyal medya hesabı üzerinden, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye ile ilgili yaptığı uyarıya yanıt verdi.

Gedikli, "Türkiye'de politik risk yok, bankalarımızın riski var demek doğru değil. Avrupa bankalarının varlık kalite(siz)liği ile kıyaslandığında Türk bankacılık sistemi 10 numara 5 yıldız sağlamlıkta" dedi.

Fitch'i devreye soktular

Yapılan açıklamanın yatırımcıyı tedirgin etmek olduğunu savunan Gedikli, "Politik risk var algısının hedefi referandumda giden süreçte yatırımcıları tedirgin etmeye yönelik.Türkiye ekonomisi son 15 yıldır kredi kuruluş notlarıyla var olmadı ki onların notuyla yok olsun bir süre sonra not artışlarını konuşuruz. Siyasi irade sağa sağlam olunca, kurumlarımız koordineli çalışınca, puslu piyasa ortadan kalkınca, bundan rahatsız olanlar Fitch'i devreye soktular" açıklamalarını paylaştı.

Öte yandan Fitch, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararını 27 Ocak'ta açıklayacak.

Fitch'ten Türkiye'ye uyarıFitch'ten Türkiye'ye uyarı