Gelişen piyasalarda yaklaşık 3 yılın en büyük sermaye çıkışı

Yabancı yatırımcılar şubat ayında gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinden yaklaşık 6 milyar dolar çekti. Bu, ağustos 2015'ten bu yana görülen en yüksek sermaye çıkışı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) verilerine göre yabancı yatırımcılar Şubat ayında gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinden yaklaşık 6 milyar dolar çekti. Bu, Ağustos 2015'ten bu yana görülen en yüksek sermaye çıkışı oldu.

Şubat ayında gelişmekte olan piyasa varlıklarından net sermaye çıkışı ise 4,5 milyar dolar oldu. Yabancı yatırımcılar gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinde 5,8 milyar dolar tutarında satış yaparken, borçlanma kağıtlarına ise 1,3 milyar dolar sermaye girişi gerçekleşti.

Yabancı yatırımcıların ellerindeki İngiltere devlet tahvilleri miktarı da ocak ayında yaklaşık 4 yılın en büyük düşüşünü yaşadı.

BOE verilerine göre, yabancıların ellerindeki İngiliz devlet tahvili miktarı Ocak ayında 9 milyar 252 milyon GBP azaldı. Bu, Mart 2014'ten bu yana tek bir ayda görülen en büyük ve 1963'ten bu yana görülen dördüncü büyük düşüş oldu. Ocak ayında en çok tahvil satışını Japon yatırımcılar yaptı.

Yabancı, İngiliz tahvilinden kaçtıYabancı, İngiliz tahvilinden kaçtı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir