Gelişmekte olan Avrupa borsaları bir haftanın zirvesinde

Çek korunası ve Polonya zlotisi, beklentilerin üzerinde gelen güçlü ekonomik büyüme verilerinin ardından bugün değer kazanırken; gelişmekte olan ülke borsaları da Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerilimin azalmasıyla bir haftanın zirvesine yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gelişmekte olan Avrupa borsaları güçlü büyüme verisi sonrası bir haftanın zirvesine ulaştı.

Çek Cumhuriyeti ekonomisindeki büyüme ikinci çeyrekte yüzde 2.9'luk tahminin üzerine çıkarak yüzde 4.5 olarak gerçekleşti. Çek korunası euro karşısında yüzde 0.4 değer kazanarak yaklaşık iki haftanın zirvesine yükseldi.

Polonya ekonomisi yüzde 3.9 ile beklentilerin büyüme kaydetti. Bu büyüme zlotinin yüzde 0.4 ve Varşova hisselerinin yüzde 0.7 yükselmesini sağladı. Romanya ekonomisi de tahminlerin üzerine çıkarak yüzde 5.9 büyüdü.

Gelişmekte olan ülkeler MSCI endeksi Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Amerikan adası Guam'a füze fırlatma kararını ertelemesinin ardından Asya'daki kazanımların desteğiyle yüzde 0.5 yükseldi.

Güney Kore hisseleri dünkü resmi tatilden sonra piyasaların yeniden açılmasıyla yüzde 0.6 artarak bir haftanın zirvesine yükseldi. Güney Kore para birimi won dolar karşısında geçen cuma bir ayın dip seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.6 değer kazandı.

Hong Kong hisseleri yüzde 0.9, Hindistan yüzde 0.7 ve Endonezya borsası yüzde 0.6 ile bir ayın zirvesine yükseldi.

Çin anakara hisseleri ise yeni kredilerin temmuzda sekiz ayın dip seviyesine gerilemesi ve ekonomik büyümenin ilerleyen aylarda yavaşlayacağı öngörüsüyle yüzde 0.1 düşüşle zayıf performans sergiledi.