Gösterge faiz tarihin en düşük seviyesini gördü

Merkez Bankası'nın 19 Şubat'ta faizde indirim yapacağı beklentisinin artması ile gösterge tahvil bugün yüzde 5,63 ile tarihi düşük seviyesini gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi, bugün yüzde 5,63 ile tarihin en düşük seviyesini gördü.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, "Merkez Bankası'nın 19 Şubat'ta faizde indirim yapacağı beklentisinin artması ile gösterge tahvil bugün yüzde 5,63 ile tarihi düşük seviyesini gördü" dedi.

İMKB'de işlem hacminin düşük olduğunu ifade eden Cömert, "Yani oluşan seviyenin sağlıklı olduğunu iddia edemeyiz. Alış tarafında ise ağırlıklı olarak yabancı yatırımcılar görülüyor. Bu iyimserlik uzun vadeli tahvillere yansımış değil. 10 yıllık tahvil faizi yüzde 7 bileşik seviyesine yaklaşmış durumda. Uzun vadeli tahvil faizleri, dış piyasalara ve enflasyon beklentilerine paralel olarak yükseliyor.18 aydan kısa vadelerdeki tahvil pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz. Uzun vadeli tahvillerde ise alım için bir süre daha izlemede kalınmasını öneriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, güne yüzde 5,72 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi gün içinde yüzde 5,63'e gerilerken, şu dakikalarda yüzde 5,64 seviyesinde işlem görüyor.