Halkbank hissesinde erime sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Büyük rüşvet operasyonunun piyasalara etkisi de devam ediyor. Halkbank ve Emlak GYO’da toplam kayıp 5.8 milyar TL’yi buldu.Genel Müdürü gözaltına alınan Halkbank’ın piyasa değeri üç günde neredeyse orta ölçekli bir banka kadar eridi. Operasyondan bir gün önce 19 milyar 375 milyon TL piyasa değeri olan Halkbank, 3 günde 4 milyar TL değer kaybetti. Bu miktar pek çok orta ölçekli bankanın piyasa değerinin üzerinde bulunuyor. 

Emlak GYO 1.78 milyar lira kaybetti

Bir diğer büyük kayıp Emlak GYO’da yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda ikincil halka arzında büyük talep gören şirket, 3 günde 1.78 milyar TL değer kaybetti. Pazartesi günü 10 milyar TL piyasa değerine sahip şirket, perşembe günü 8.28 milyar TL’ye geriledi.

Taraf bir gün önce yüzde 18 değerlendi

Taraf gazetesinin değeri ise geçtiğimiz hafta Cuma günü 59,7 milyon TL değere sahipken, Pazartesi günü yüzde 18 primlenerek 70 milyon TL’ye sıçradı. Operasyonun başladığı Salı sabahı bir süre daha değerlenen şirket, günü kayıpla kapadı. 3 günlük hareketine bakıldığında Taraf gazetesinin piyasa değerinde kayda değer bir değişim olmadı ancak operasyon öncesi görülen hareketlilik dikkat çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir