Halkbank'tan 886 milyon TL kâr

Halkbank'ın 2016'nın ikinci çeyreğinde net kârı 886 milyon TL olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halkbank, yılın ilk yarısında toplam aktiflerini 200,4 milyar liraya yükseltti. Toplam mevduatı 130,5 milyar liraya ulaşan bankanın, 2016 yılının ilk yarısında toplam kredileri 183,4 milyar liraya, net kârı ise 1 milyar 566 milyon liraya yükseldi.

Yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı ilk yarısında net kârı 1 milyar 566 milyon lira olarak gerçekleşen Halkbank'ın 2. çeyrekte elde ettiği 886 milyon lira kâr ile çeyrek dönemde öz kaynak kârlılığı yüzde 17,2 düzeyine yükseldi. Bankanın 2015 yılı sonuna göre toplam aktifleri yüzde 6,7 artışla 200,4 milyar liraya ulaşırken, toplam kredileri aynı dönemde yüzde 10,2 artışla 183,4 milyar liraya yükseldi. Bankanın toplam mevduatı ise 130,5 milyar lira olduğu bildirildi.

Halkbank, KOBİ kredilerinin de dahil olduğu toplam ticari kredilerini 2015 yıl sonuna göre, yüzde 10,7 artışla 110,4 milyar liraya yükseltti.

Yurtdışından 1,2 milyar dolar kaynak sağlandı

Halkbank'ın likiditesini arttırmak ve yurt dışından kaynak temin etmek amacıyla son bir ayda Eurobond ve Sendikasyon kredisi yoluyla, toplamda 1,2 milyar dolar tutarında kaynak sağlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ve 2016 yılı için belirledikleri hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Ülkemizin demokratik sistemini hedef alan darbe teşebbüsü karşısında güçlü mali duruşumuzu sürdürecek tedbirleri alırken, ülkemizin finansal sisteminin derinliğini, sağlıklı makro göstergelerini ve bankamızın değerini her zamankinden daha fazla yurt dışındaki iş ortaklarımıza ve yatırımcılarımıza anlatmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

"KOBİ’lere sağlanan kredilerde pazar payımızı arttırmaya devam ediyoruz"

İkinci çeyrek rakamlarından memnuniyet duyduklarını kaydeden Taşkesenlioğlu, "Yıllık hedeflerimiz doğrultusunda kredi artışı güçlü seyrini sürdürüyor. Ekonomimizin baş aktörü olan ve yatırımlarıyla istikrarın en güçlü güvencesi olan KOBİ'lerimize yılın ilk beş ayında kullandırılan kredilerdeki artışın yarısını Halkbank olarak biz gerçekleştirdik. KOBİ'lere sağlanan kredilerde pazar payımızı arttırmaya devam ediyoruz." görüşüne yer verdi.

"En önem verdiğimiz konulardan birisi aktif kalite"

Taşkesenlioğlu, global dalgalanmalara rağmen Türk bankacılık sektörünün, aktif kalitesi açısından dirençli olduğunu bildirerek, "Halkbank olarak en çok önem verdiğimiz konulardan birisi de aktif kalitemizdir. Takipteki alacaklarımızı satmadığımız ve bilanço kayıtlarından silmediğimiz halde yüzde 3,04 düzeyindeki takip oranımızla sektör ortalamasından daha iyi durumdayız." değerlendirmesinde bulundu.