Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek

Hazine, kurumsal yatırımcılara yönelik altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek. Talepler 25 Şubat saat 14:00'a kadar iletilebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hazine, başta emeklilik ve yatırım fonları olmak üzere kurumsal yatırımcılara yönelik 2021 itfalı 6 ayda bir yüzde 1 kupon/kira ödemeli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştireceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunulması, yurt içi tasarrufların artırılması, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla başta Emeklilik ve Yatırım Fonları olmak üzere kurumsal yatırımcılara yönelik 27 Şubat 2019 valör tarihli Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası ihracı gerçekleştirilecektir" denildi.

İhraçlarda vade 24 Şubat 2021 olarak belirlenirken dönemsel kira/kupon oranı ise altı ayda bir olmak üzere yüzde 1 olarak belirlendi.

Senetlerin ihracı Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası (KMKTP) üyesi bankalara Doğrudan Satış yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Talepler 25 Şubat saat 14:00'a kadar iletilebilecek.

Yatırımcılar ihraca asgari 995/1000 saflıktaki 1 kg külçe altın ve katları şeklinde katılım sağlayabilecek.