HSBC, Türkiye'den çıkıyor

HSBC, Türkiye’deki faaliyetlerini satma kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HSBC, maliyetleri düşürmek ve yavaşlayan performansı yeniden canlandırabilmek için Türkiye ve Brezilya'daki operasyonlarını satarak ve yatırım bankası harcamalarını azaltarak, varlıklarını 290 milyar dolar düşürmeyi hedefliyor.

25 bin kişi işten çıkarılacak

Banka ayrıca Brezilya ve Türkiye'deki satışların işgücünde 25,000 kişilik azalma yaratacağını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama, CEO Stuart Gulliver'in yatırımcılara ve analistlere 2011 yılında göreve gelmesinden bu yana en büyük ikinci stratejik planına dair yapacağı daha detaylı sunumun öncesinde gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili Reuters'ta 29 Mayıs'ta yer alan haberde, Türkiye dahil dört ülkedeki sorunlu operasyonları konusunda adım atmak isteyen HSBC'nin Türkiye birimi için Hollanda merkezli ING Group, Bahreyn merkezli Arab Banking Corporation (ABC) ve Fransa merkezli BNP Paribas'ın bağlayıcı olmayan teklif verdiği yer almıştı.

Öte yandan HSBC Türkiye tarafından yapılan açıklamada da, HSBC'nin Türkiye'deki faaliyetlerini satma kararı aldığı belirtilerek, HSBC tarafından gerekli açıklamaların ilerleyen tarihlerde yapılacağı kaydedildi.

Yazılı açıklamada HSBC Türkiye CEO'su James Emmett "Her zaman olduğu gibi önceliğimiz müşterilerimiz ve çalışanlarımızdır. Bu süreçte, müşterilerimize kesintisiz bir şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz" dedi.
              

Bu konularda ilginizi çekebilir