HSBC Türkiye’nin ING’ye satışı eli kulağında

HSBC'nin Türkiye biriminin ING Group'a satışı konusunda anlaşmanın kısa sürede sonuçlanması bekleniyor. Satış tutarının 700-750 milyon dolar civarında olabileceği belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HSBC Türkiye biriminin ING Bank’a satışında anlaşmanın bir kaç gün içinde sonuçlanacak. İşlemde satış fiyatının 700-750 milyon dolar civarında olacağı belirtildi. Bu rakama göre mart sonu itibariyla özkaynakları 2.96 milyar TL olan HSBC Türkiye, defter değerinin altında satılmış olacak. Böylece banka sektörde şimdiye kadar en düşük çarpanla yapılmış satış olarak tarihe geçecek.

Türkiye pazarına 2007'de Oyakbank'ı satın alarak giren ING toplam 319 şube ile faaliyet gösteriyor. ING, 33.6 milyar TLlik aktifle 13'üncü sırada bulunan HSBC'yi satın alması halinde, sistemde yaklaşık 75 milyar liralık büyüklükle dokuzuncu sıraya yükselecek. ING Bank bu yılın ilk çeyreği itibarıyla 40.3 milyar TL ile aktif büyüklüğünde 11'nci sırada yer alıyor.

İlk çeyrek sonu solo bilançosuna göre 40 milyar TL aktif büyüklüğü olan ING Bank’ın, yaklaşık 34 milyar TL’lik aktif büyüklüğü olan HSBC Türkiye’yi satın alması halinde aktif büyüklüğü iki katına çıkmış olacak ve rekabet yoğun sektörde önemli bir avantaj sağlayacak.