İhracatçıya 920 milyon dolarlık kaynak
VakıfBank, ihracatın finansmanı için kullanmak üzere 2016 yılındaki ilk sendikasyon kredisini imzaladı.
VakıfBank, 15 ülkeden 30 bankanın katılımıyla 207 milyon dolar ve 631.5 milyon euro olmak üzere toplam 920 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.
Wells Fargo Bank NA ile National Bank of Abu Dhabi’nin koordinatör olarak yer aldığı 367 gün vadeli kredinin maliyeti dolar cinsinden dilimi için Libor +%0.85 ve euro kısmı için Euribor +%0.75 olarak gerçekleşti. Böylelikle, işlemin çoğunluğunu oluşturan euro dilimin borçlanma maliyeti geçen yılın aynı dönemine göre 5 baz puan azalmış oldu.
Uluslararası piyasalardaki güven göstergesi
İstikrarlı büyümesini sürdüren VakıfBank 920 milyon dolarlık yeni bir sendikasyon kredisine imza attı. 367 gün vadeli ve ABD Doları cinsinden dilimi için Libor +%0.85 ve euro kısmı için Euribor +%0.75 maliyetle alınan sendikasyon kredisine 15 ülkeden 30 bankanın katılımı sağlandı. Gelişmekte olan piyasalara yönelik likidite endişelerinin arttığı bir dönemde böyle bir işlemi gerçekleştirmiş olmanın önemine dikkat çeken VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “2016 yılındaki ilk sendikasyon işlemimizi başarıyla gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. 920 milyon dolar eşdeğerindeki bu işlem ile gerek Türkiye’nin ve Türk bankacılık sisteminin gerekse VakıfBank’ın uluslararası piyasalardaki yüksek güvenilirliği bir kez daha kanıtlandı. İhracatın finansmanı için kullanacağımız krediyi temin eden iş ortağımız kreditör bankalara teşekkür ederim” dedi.
Sendikasyona katılan bankalarla artan iş hacmi
VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan sözlerine şöyle devam etti:
“Söz konusu işlem, VakıfBank’ın iş ortağı bankalarla mütekabiliyet temelinde yüksek katma değer yaratmaya devam ettiğinin önemli bir göstergesidir. İş birliği yaptığımız bankalarla birlikte büyümeye devam ediyoruz ve yeni iş alanları yaratmadaki kapasitemizin olumlu sonuçlarını görmekten son derece memnunuz. Sendikasyon işleminde bizi destekleyen bankalarla iş hacmimizi daha da artıracağız. Yeni ürünler ve yeni yapılarla yurt dışından yeni kaynaklar yaratmaya ve bu sayede reel sektöre destek olmaya devam edeceğiz.”
Krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak katılan bankalar: National Bank of Abu Dhabi PJSC, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Wells Fargo Bank, N.A., London Branch, Bank of America Merrill Lynch International Limited, Commerzbank Aktiengesellschaft, Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International Bank, HSBC Bank plc, ING Bank N.V, JP Morgan Chase Bank, N.A. London Branch, Societe Generale, Standard Chartered Bank, UniCredit Bank AG., BNP Paribas, Citibank N.A. Nassau Branch.