İki bin şubeye ulaşmayı hedefliyor

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, "Rekabette geri kaldığımız yerlerde ve büyük şehirlerde varlığımızı genişleteceğiz, yakın gelecekte 2 bin şubeli bir banka olmayı hedefliyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, önümüzdeki dönemdebankanın rekabette geri kaldığı yerlerde ve özellikle büyük şehirlerde varlığını genişleteceğinibelirterek, yakın gelecekte 2 bin şubeli bir banka olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bankanın 151'inci kuruluş yıldönümü ile ilgili değerlendirme ve hedeflerin yer aldığı açıklamasında Aydın, "En geniş şube ağına sahip banka olarak rekabette görece geri kaldığımızı düşündüğümüz yerlerde, özellikle büyük şehirlerde varlığımızı genişletmeyi ve yalnızca bankamız şubesinin bulunacağı yerlerde de var olmayı sürdüreceğiz. Yakın gelecekte yurtiçinde 2 bin şubeli bir banka olmayı hedefleyerek kitle bankacılığını da doğru yapıyor olacağız" dedi.

Şube dışı dağıtım kanallarındaki etkinliklerini de artıracaklarını belirten Aydın, "Bu çerçevede; ATM ağımızı genişletirken, internet şubesi ve telefon bankacılığında yapılanmamızı sürdürmekteyiz" diye konuştu.

"KOBİ bankacılığını 'girişimci bankacılık' olarak yeniden tasarladık"

Tarım bankacılığında yüzde 60'ın üzerindeki pazar payıyla, ürün bazlı temel tarım bankacılığından sınai tarıma geçiş stratejisine uygun bir tarım bankacılığı tasarladıklarını ifade eden Aydın, ayrıca KOBİ bankacılığını girişimcilere özel olarak "girişimci bankacılık" olarak yeniden tasarladıklarını ve rekabetin çok yoğun olduğu bu segmentte farklılık göstereceklerini ifade etti.

Aydın Ziraat Bankası'nın bin 700'e ulaşan muhabir banka ağı olduğunu belirterek, "Ülkemizin
dış ticaretinde önemli bir oyuncu olma hedefimiz doğrultusunda, dış ticaret pazar payımızı kısa
sürede yüzde 3'lerden yüzde 8'lere çıkarmış bulunuyoruz" dedi.

Altyapı ve üretimin geliştirilmesini hedefleyen proje finansman işlemlerinde yer almaya
devam edeceklerini de ifade eden Aydın bankanın 24 bini aşan çalışanı ve 30 milyona yakın
müşterisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir