İMKB haftaya yükseliş denemesiyle başladı

RK'nın piyasa beklentisinin altında kalan cezalarının ardından banka hisselerinde alıcılı seyir sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsada yeni hafta sınırlı yükselişle başladı. İMKB 100 endeksi açılışını 22 puan düşüşle 83.519 puandan yaparken, günün ilk dakikalarında en yüksek 84.000 seviyeleri denendi. Bankacılık endeksinde yüzde 0.6 değer artışı izleniyor.

Analistler endeksin yükseliş trendindeki hareketine devam etmesi için banka hisselerinin pozitif görünümünü koruması gerektiğini, dolayısıyla banka hisselerinin seyrinin yön üzerinde ana belirleyici olacağını belirtiyor.

Teknik olarak endeksin 82.500 puan üzerinde kaldığı sürece 85.000 seviyesinin hedef olarak takip edileceğini dile getiren analistler, gün içinde ise 84.000-84.200 seviyelerinin ara direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Faizin yönü yatay

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne yüzde 5,77 seviyesinden başladı. Haftanın son işlem gününde yurt içi bono piyasasında yatay hareket devam ederken, gösterge tahvilin bileşik faizi sınırlı bir yükseliş ile gün sonunda yüzde 5,78 oldu.

Analistler, yarın yapılacak mart ayının ilk borçlanma ihalesine ve ocak ayı cari işlemler verilerine odaklanacak piyasanın bugün genelde dar bir bantta dalgalanacağını belirtiyor.

Gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 5,70 seviyelerinin destek olduğunu belirten analistler 5,85 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Döviz piyasasında ise dolar 1.8030 liradan el değiştiriyor.