İş Yatırım'ın 12 aylık endeks hedefi 71.000

İş Yatırım; küresel büyümenin yavaşladığı, emtia fiyatlarının gerilediği, enflasyon riskinin azaldığı mevcut konjonktürde Türkiye'nin daha iyi performans göstermesini bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Yatırım, risk algısında iyileşme ve enflasyonda kısmi düzelme ile birlikte Merkez Bankası'nın (TCMB) ikici yarıda parasal gevşemeye gideceği beklentisiyle 12 aylık İMKB 100 endeksi hedefini 71,000 puan olarak açıkladı.

İş Yatırım, 2012 İkinci Yarı Strateji Raporu'nda, küresel büyümenin yavaşladığı, emtia fiyatlarının gerilediği, enflasyon riskinin azaldığı mevcut konjonktürde Türkiye'nin dünya piyasalarına göre daha iyi performans göstermesini bekliyor.

Kurum, küresel büyümedeki yavaşlama ve petrol fiyatlarındaki sert düşüşün, G4 merkez bankalarının genişleyici para politikasını sürdürmesine uygun bir ortam sağlayarak Türk lirası varlıklarını carry trade için cazip kıldığını belirtti.

 

1254ss.jpg

 

Raporda, hisse senedi stratejisine yönelik risklerin başında Avrupa'da borç krizinin daha da kötüleşmesi, global yavaşlama gibi sebeplerin ihracat ve finansman yolu ile büyüme üzerinde baskıyı artırması gelirken, bir veya daha fazla ülkenin eurodan çıkması, Yunanistan dışında bir ülkenin borçlarında yeniden yapılandırmaya gitmesi de risk unsurları arasında sayıldı.

Bir diğer risk olarak ise Ortadoğu'da siyasal gerginliğin artması, Suriye ile ilgili tansiyonun artışı ve İran'a olası bir müdahalenin petrol fiyatlarını yukarı çekmesi gösterildi.

İMKB için 'biriktir' önerisini değiştirmedi

Mali şirketler için 2012'de yıllık yüzde 10 kâr büyümesi, takip listesi için ise yüzde 22 kâr büyümesi öngören İş Yatırım, borsa geneli için Haziran başında 55,000 seviyesinde verdiği "biriktir" önerisini de korudu.

Küresel risk iştahının sürmesi durumunda dolar-euro sepetinin 2.0 seviyesine zorlanmadan ineceğinin tahmin edildiği raporda, "TL'nin daha fazla değer kazanması durumunda TCMB döviz ihaleleri açarak ve faiz koridorunun üst sınırını indirerek müdahale edebilir" denildi.

Kısa ve orta vade için devlet tahvili yerine mevduat

Raporda, yılın ikinci yarısında ekonomideki yavaşlamaya ve/veya risk iştahındaki artışa paralel TCMB'nin para politikasını kısmen gevşetmesi beklenirken, tahvil piyasasının para politikasındaki olası bir gevşemeyi büyük oranda satın aldığı ifade edildi.

Kısa ve orta vadeli yatırımcılar için devlet tahvili almak yerine mevduatın daha cazip olduğu belirtilen raporda, "Uzun vadeli yatırımcılar için sabit faizli tahviller yerine enflasyona endeksli tahvilleri daha avantajlı buluyoruz. İyi seçilmiş bir özel sektör tahvil portföyü ile veya temettü verimi yüksek hisse senetleriyle kredi riski alınarak portföy getirisi zenginleştirilebilir. Enflasyon riskinin artmasına rağmen G4 merkez bankalarının faizleri artırmadığı bir senaryoya karşı portföylerde altına yer verilebilir" denildi.

Yılsonu büyüme beklentisi yüzde 3

İş Yatırım, Türkiye ekonomisi için 2012 yılında büyüme beklentisini yüzde 3 seviyesinde korurken, yıl sonu enflasyon tahminini ise yüzde 7.5 olarak sürdürdü. Cari açığın ise GSYH'ye oranının yüzde 7.8 seviyesinde 63 milyar dolar olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir