İslami finansal varlıkların değeri yaklaşık 2 trilyon dolar
İslami finansal varlıkların değerinin yaklaşık 2 trilyon dolar olduğu açıklandı. ICIEC CEO'su Kaissi, "2008 krizi sırasında İslami finansman yöntemlerinin geleneksel finansman yöntemlerine göre daha az kırılgan olduğunu gözlemledik. Bu modelin dünyada yaygınlaşacağını söyleyebiliriz" dedi.
İslami Yatırım ve İhracat Kredi Sigortası Kuruluşu (ICIEC) Üst Yöneticisi (CEO) Oussama Kaissi, Dünya Bankası verilerine göre, İslami finansal varlıkların değerinin yaklaşık 2 trilyon dolar olduğunu bildirdi.
Kaissi yaptığı açıklamada, 44 ülkenin üyesi olduğu ICIEC'in geçen yıl 8,6 milyar dolarlık proje ve ihracatı sigortaladığını söyledi.
ICIEC'in, İslam Kalkınma Bankası (IDB) grubu bünyesinde, çok taraflı bir yatırım sigortası ve i̇hracat kredi sigortası kuruluşu olarak 1994 yılında kurulduğunu hatırlatan Kaissi, Türkiye'nin ihracatının her geçen yıl daha da arttığını vurguladı.
Kaissi, "ICIEC olarak, Türk Eximbank ile uzun yıllara dayalı bir iş birliğimiz var. İhracatın yanısıra üye ülkelerdeki yatırım projelerini destekliyoruz ve önümüzdeki dönemde iş birliğimiz artarak devam edecek." diye konuştu.
"İslami finansman modelinin yaygınlaşacağını söyleyebiliriz"
Oussama Kaissi, Dünya Bankası verilerine göre, İslami finansal varlıkların değerinin yaklaşık 2 trilyon dolar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"2008 krizi sırasında İslami finansman yöntemlerinin geleneksel finansman yöntemlerine göre daha az kırılgan olduğunu gözlemledik. Bu yüzden İslami finansman modelinin yakın gelecekte dünya genelinde önemli ölçüde yaygınlaşacağını söyleyebiliriz. Tarihi, gelişen ekonomisi ve bulunduğu coğrafya itibarıyla Türkiye gibi bir ülkenin burada oynayacağı rol çok büyüktür."