İstanbul "Altın Günü''ne hazırlanıyor

İstanbul Shopping Fest'te 5 bin 500 kuyumcu "Altın Günü"ne katılacak. ''Altın Günü'' ne özel olarak 12 Haziran Perşembe günü Kapalıçarşı saat 22.00'ye kadar açık kalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence festivallerinden biri olmayı hedefleyen İstanbul Shopping Fest'te (İSF) 5 bin 500 kuyumcu, "Altın Günü"ne katılacak. 

Konuya ilişkin açıklamaya göre; İstanbul'un marka değerlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen ve düzenlendiği tarihlerde alışverişle eğlence fırsatları yaratan İSF'nin dördüncüsü, 7-29 Haziran arasında düzenlenecek.  

Festival kapsamında 12 Haziran'da, İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) işbirliğiyle il genelinde  "Altın Günü" yapılacak. İKO'ya bağlı 3 bin kuyumcu ile dernek bünyesindeki 2 bin 500 kuyum satış noktasında, indirim ve kampanya geçerli olacak. 

İstanbul Kuyumcular Odası, Birleşmiş Markalar Derneği, Mücevher İhracatçıları Birliği, Kapalıçarşı Esnafları Derneği, Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği, Nuruosmaniye Esnaf Derneği işbirliğiyle yapılacak "Altın Günü" kapsamında, özel indirim ve kampanyalar gerçekleştirilecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Doğan, derneğe üye olan kuyumcu markalarının etkinlikte yerini alacağını, tüm markaların İstanbul'daki toplam satış noktasının 2 bin 500'den fazla olacağını dile getirdi. 

Doğan şunları söyledi; 

"İSF, 2011 yılında ilk kez düzenlendiğinde, 40 günlük döneminde bir önceki yıla göre İstanbul'da toplam alışveriş yüzde 26 artmıştı. 40 günde toplam ciro 8 milyar liraydı. Bu ciro içinde kuyumun payı 119 milyon lira oldu. İSF 2012 kapsamında, 21 günde toplam alışveriş yüzde 35 artarken, kart ve nakit harcamalarındaki toplam ciro 7,5 milyar lira oldu. Kuyum harcaması ise 173 milyon liraya yükseldi. 2013 yılında ise İSF'de 23 günde toplam alışveriş yüzde 10 artarak, 8 milyar 250 milyon liraya ulaştı. BMD olarak bu yıl da özellikle yabancı turist sayısında artış olacağını, bunun olumlu sonucunun altın ve mücevher alışverişine yansıyacağını düşünüyoruz. Altın günü, yabancı turist için de bir fırsat olacak." 

"Altın Günü, tek taşı coşturacak" 

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler ise Altın Günü'ne özel olarak aynı özelliklerdeki "tek taş"ın, katılımcı kuyumcuların hepsinde tek ve çok çarpıcı fiyat üzerinden satışa sunulacağını dile getirdi. 

İSF'nin, evlilik sezonunun en yoğun yaşandığı dönemde olacağına dikkati çeken İşler, "Tek taşın bugün evliliklerde nerdeyse altın kadar rağbet gören bir ziynet eşyası olduğu gerçeğini hesaba katarsak, Altın Günü satışları coşturacaktır" ifadelerine yer verdi. 

Kapalıçarşı saat 22.00'ye kadar açık olacak 

''Altın Günü'' ne özel olarak 12 Haziran Perşembe günü Kapalıçarşı saat 22.00'ye kadar açık kalacak. Kapalıçarşı'nın da içerisinde bulunduğu tarihi yarımadada ticaretin kalbinin attığı sokaklar, İSF'ye özel olarak süslenecek. Festivale katılan tüketiciler, katılımcı kuyumcuları vitrinlere asılacak İSF stickerı ile rahatlıkla tespit edebilecek.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir