‘KAP Mobil’ sermaye piyasasını anlık aydınlatacak

KAP Mobil uygulaması ile borsada işlem gören şirket, sektör, pazar ve endeks kriterleri 24 saat anlık takip edilebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kamu Aydınlatma Platformu’nun (KAP) Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) altyapısını oluşturduğu mobil uygulama piyasaya çıktı. KAP Mobil uygulaması ile borsada işlem gören şirket, sektör, pazar ve endeks kriterleri 24 saat anlık takip edilebilecek.

Finansal piyasalarda işlem gören hisselerle ilgili merak edilen bilgilere KAP Mobil Uygulaması ile erişim ağlanacak. Tamamen yerli olan KAP Mobil’de anlık veya geçmişe dönük bildirimlere ücretsiz erişim imkanı bulunuyor. Uygulama ile ilgili bilgi veren Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Murat Turgut, “Uygulama günde yaklaşık günlük 300 adet bildirim verebiliyor. Yatırımcıların sermaye piyasalarının paylaştığı verileri rahatlıkla takip edebileceklerini düşünüyoruz. Böylelikle sermaye piyasalarında doğru bilgiye erişim ve doğru yatırım yapma imkanı yatırımcılar açısından kolaylaşmış hale gelecek” dedi.

Yerli yazılım

Özellikle piyasanın derinleşmesi ve piyasadaki spekülatif haberlerin engellemesi bakımından bu uygulamanın yerinde ve devrim niteliğinde olacağını dile getiren Turgut, “Yatırımcılar yavaş yavaş uygulamayı indirmeye başladılar. Çok yakında çok popüler hale gelecektir. Yaklaşık 100 bin sayfa gösteriminin olduğu bir uygulamaya ciddi bir talep olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Ayrıca yazılımın altyapısının tamamen yerli ve Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun kendi bünyesinde yapıldığını söyleyen Turgut, “Böylelikle uluslararası düzeyde takip edilecek bir yazılımı iç yazılımcılarımız tarafından yapıldığını ifade etmekte fayda görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Büyük bir veri tabanından besleniyor”

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun KAP Mobil Yazılım ekibinde yer alan Meryem Yılmaz, “KAP mobil çok büyük bir veri tabanından besleniyor. Normal bir uygulamaya nazaran arşiv niteliğine sahip. Arka plandaki bu kompleks yapıya rağmen ön planda kullanıcılara her zaman sade kullanılışlı bir yapı sunmayı hedefledik. Tabi bu şekilde kalmayacak kullanıcıların isteklerine göre değerlendirip geliştirmelerimize devam edeceğiz. Uygulamada yatırımcılar şirketleri izleyebilir ve izlediği şirketlere ait bilgileri anlık alarak bildirim alabilecekler” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir