Kerem Alkin: İş dünyası sinirlerini güçlendirmek zorunda

Sinpaş Finans Şehir'de yapılan “2019 yılının ekonomik gündemi” toplantısında konuşan Prof. Dr. Kerem Alkin, risklerle fırsatların iç içe olduğunu anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Medipol Üniversitesi İYBF ÖÜ ve MOBİLSİAD Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, küresel ekonomide birden fazla yılı etkileyecek, birbirini sürekli tetikleyen farklı gelişmeler yaşandığına işaret ederek "İş dünyasının sinirlerini biraz güçlendirmesi gerekecek. Aceleci davranmamayı; herhangi bir olaya bakarak, bundan sonra durumun hep böyle gidecekmiş gibi algılanmaması gereken bir döneme giriyoruz" dedi.

Gentelman Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Feyzan Ersinan moderatörlüğünde Sinpaş Finans Şehir’in tanıtım ofisinde yapılan “2019 yılının ekonomik gündemi” toplantısında konuşan Prof. Dr. Kerem Alkin şöyle konuştu: "Son bir kaç seneden beri küresel ekonomik politik sistemde yaşanan gelişmeler malum sadece 1 yılı değil, birden fazla yılı etkileyecek çok ilginç , birbirini sürekli tetikleyen bir dizi gelişmeyle yaşanıyor. Bunun doğal sonucu olarak da 2019 yılında küresel ekonomik politik sistem kendini yeniden şekillendirecek. Çok değişik yerlerde sancılarını, sıkışmalarını, buna bağlı olarak da belki bazı ülkeler için kimi noktalarda artan tehditleri; kimileri için de artan fırsatları görme şansımızın olacağı bir sene olacak."

Türkiye ekonomisine bakıldığında da risk ve fırsatların içiçe olduğuna işaret eden Alkin, "Bunun en önemli göstergesi ağustos ayında ABD ile bugüne kadar tarihimizde hiç görmediğimiz ölçüde yaşadığımız gerginliğin hemen sonrasında; ekim ayında kimsenin beklemediği ölçüde ilişkilerde ciddi manadaki düzelme ve yeni bir yol haritası oldu. O yüzden bugün itibarıyla baktığınızda herkesin şuna alışması lazım; ülkeler arasındaki ilişkilerde her şey hep iyi olacak ya da hep kötü olacak gibi bir dünya içerisinden geçmeyeceğiz. Bu nedenle de belki iş dünyasının sinirlerini biraz güçlendirmesi gerekecek. Aceleci davranmamayı; herhangi bir olaya bakarak, bundan sonra durumun hep böyle gidecekmiş gibi algılanmaması gereken bir döneme giriyoruz. 2019 yılı 2018 kadar küresel anlamda Türkiye’yi ilgilendiren pek çok hususta tartışmaların, gerginliklerin ve arayışların devam edeceği bir yıl olacak. Dolayısıyla son bir kaç yıldır alışık olduğumuz hayli yüksek tansiyonlu yaşama bir müddet daha alışmayla ilgili olarak bir beceri ortaya koymamız gerekiyor” uyarısını yaptı.   

Herkes yön arayışında

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik ise Uluslararası Finans Merkezi’nin hemen yanı başında yükselmeye devam eden Sinpaş Finans Şehir de son dönemlerde ekonomi ve yatırımla ilgilenen taraflar için önümüzdeki döneme ışık tutacak bilgileri paylaşmak istediklerini anlattı. Sefa Çelik, "Burası Türkiye’nin ve bölgenin finans merkezi. Dolayısıyla burada bizim kendi habitatımızda; bu bölgenin, bundan bir kaç yıl sonra yaşayacağı yeni oluşacak toplumsal yapı, direkt parayla, yatırım araçlarının ve dolayısıyla ekonominin geleceğiyle iç içe; bağlantılı bir toplumsal yapı oluşacak yakın zamanda. Hocamız Kerem Alkin'in öngörülerini  paylaşmak istedik. Bu dönem buna da ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Gerek küresel anlamda, gerekse de ülkemiz açısından geleceğin çok konuşulduğu bir dönemdeyiz. Herkes ‘2019 nasıl olacak’ merak ediyor, herkes yön arayışında..." şeklinde konuştu.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne yürüme mesafesinde konumlanan Sinpaş Finans Şehir; ‘birlikte yaşama’ ve ‘şehirli’ konseptiyle tasarlanan bir proje. Toplam 2 bin 550 konuttan oluşan Sinpaş Finans Şehir, ayrıca home ofis, ticari alanlar, sınırlı sayıda villa ve 36 bin 500 metrekarelik dev bir şehir parkından oluşuyor.