Küresel piyasalar beklemede

Küresel piyasalar, yarın hareketlenecek veri ve haber gündemi öncesinde karışık bir seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de dün açıklanan JOLTS açık iş sayısı verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından pay piyasalarında negatif bir seyir izlenirken, dolar endeksi de gerileyişini sürdürdü. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,23, S&P 500 endeksi yüzde 0,28 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,33 değer kaybetti. Dolar endeksi bugün Asya piyasalarında 95,9 ile 7 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından gelen tepki alımlarıyla 96,5-97,0 bandında dengelendi. Analistler, yarın eski FBI Direktörü James Comey'in vereceği ifadenin ve altyapı yatırımları yasa tasarısına ilişkin önemli bir açıklama gelmemesinin piyasalar üzerinde baskıya neden olduğunu belirtiyor.

Avrupa tarafında, yarın İngiltere'de gerçekleştirilecek genel seçim öncesinde borsalarda dalgalı bir seyir izleniyor. Dün açıklanan Avro Bölgesinde Sentix Yatırımcı Güven Endeksinin, haziranda 28,4 puanla Temmuz 2007’den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkmasına karşın Almanya'da DAX endeksi önceki günkü kazançlarının neredeyse tamamını geri vererek yüzde 1,04 değer kaybetti, İngiltere'de FTSE 100 endeksi ise yatay kapandı.

Bugün Japonya'da açıklanan öncü göstergeler endeksinin beklentiler doğrultusunda 104,5'e gerilemesi sonrasında Nikkei 225 endeksi yatay bir seyir izlerken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi kapanışa yakın yüzde 1,1 değer kazandı.