Küresel piyasalar Deutsche Bank'la toparlanıyor

Asya borsaları Deutsche Bank'ın para cezasını düşürmesi için yaptığı görüşmelerin ardından yükselişle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asya borsaları Deutsche Bank'ın 14 milyar dolardan daha az tutarda bir para cezası almak için ABD'li makamlarla görüştüğüne yönelik haberlerin ardından risk iştahında toparlanmayla beraber yılın son çeyreğinin ilk işlem gününe yükselişle başladı.

Wall Street Journal gazetesinde pazar günü yer alan habere göre Deutsche Bank'ın ABD Adalet Bakanlığı ile yürüttüğü görüşmelerde henüz nihai bir sonuca varılmadı. Buna rağmen tarafların müzakere masasına oturmalarının etkisiyle Japonya dışında Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.8 yükseldi.

Endeks Cuma sona eren üçüncü çeyrekte yüzde 8.8 ile 2012 başından bu yana en iyi çeyrek dönem performansını göstermişti.

Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1 yükselirken, bugün yayımlanan ülkedeki büyük imalatçı şirketlerin ekonomiye güveni yenin güçlü seyri ile iç ve dış pazardaki güçsüz talebin etkisiyle durağan seyrediyor. 

Küresel imalat sektöründeki zayıf görünüme rağmen Çin imalat sektörünün Eylül ayında tekrar büyüme kaydettiğini gösteren PMI verisi de piyasalardaki risk iştahını destekliyor.

Çin'deki büyük imalatçıların durumu hakkında ipucu veren resmi imalat PMI Eylül ayında 50.4 ile bir önceki ayla aynı seviyede kaldı. PMI'da 50'nin üzerindeki değerler büyümeye işaret ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir