Küresel piyasalar Fed kararını bekliyor

Küresel piyasalar Fed'in bu akşam açıklanacak kararını bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de dün başlayan ve kararları bu akşam açıklanacak Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının sonucu beklenirken, dün pay piyasalarının pozitif bir seyir izlediği görüldü. Dün Nasdaq endeksi kapanış rekorunu yüzde 0,06 daha geliştirirken, Dow Jones endeksi yüzde 0,17 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,12 yükseliş kaydetti. Analistler, pay piyasalarında, yılın ilk çeyrek bilançoları nedeniyle pay bazlı hareketlerin öne çıktığını kaydediyor. Dün açıklanan Apple'ın ilk çeyrek satış ve gelirlerindeki artışla hisse fiyatları günü yüzde 0,93 yükselişle tamamlarken, bugün Facebook, Tesla ve Time Warner'ın bilançoları takip edilecek.

FOMC'nin bu ayki toplantısından faizlerde bir değişiklik beklemeyen analistler, karar metninde Fed'in bilançosuna ilişkin paragrafta değişiklik olup olmayacağının izlenmesi gerektiğini ifade etti. Analistler, Fed üyelerinin son dönemde bilanço küçültme ile ilgili söylemlerinin arttığına dikkati çekerek, bunun da "Fed piyasaları hazırlıyor" yorumlarını artırdığını dile getirdi.
Avrupa tarafında, dün açıklanan imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin genel olarak pozitif olmasının ardından pay piyasalarında yükseliş eğilimi öne çıktı.

Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,56, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,64 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,70 değer kazandı. Avrupa'da dün açıklanan verilerin ardından hesaplanan küresel imalat sanayi PMI da son yılların en güçlü seviyesine ulaştı.
Bugün Japonya'da resmi tatil nedeniyle piyasalarda işlem yapılmazken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi kapanışa yakın yüzde 0,2 azalışla 3.137 seviyelerinde seyrediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir