Küresel piyasalar yükselişte

Küresel piyasalar, bugünkü yoğun veri gündeminin öncesinde dün genel olarak negatif bir seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de dün 10 yıl vadeli tahvil faizleri yükselişini devam ettirerek yüzde 2,07'den yüzde 2,13'e kadar çıkarken, küresel dolar talebinin etkisiyle dolar endeksi 11 yılın en yüksek seviyesi olan 95,57'yi gördü. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,47, S&P 500 endeksi yüzde 0,45, Nasdaq endeksi yüzde 0,56 değer kaybetti. 

Analistler, cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri öncesinde bugün ADP özel sektör istihdamının takip edileceğini belirtiyor. 

Avrupa 

Avrupa tarafında yarın açıklanacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları ve parasal genişleme adımına ilişkin detayların takip edileceğini ifade eden analistler, yükseliş eğilimindeki piyasa faizlerinin etkisiyle dün pay piyasalarında negatif bir seyir izlendiğini kaydediyor. 

Almanya'da DAX endeksi dün günü yüzde 1,14 değer kaybıyla tamamlarken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,74, Nasdaq endeksi yüzde 0,98 geriledi.  

Asya

Asya tarafında bugün Hindistan Merkez Bankası politika faizini sürpriz toplantı ile 25 baz puan indirerek yüzde 7,50'ye çekti. Faiz indiriminin ardından Hindistan rupisinde yüzde 0,15 gibi sınırlı bir değer kaybı görülürken, Sensex endeksi yüzde 0,69 yükseldi. 

Japonya'da Nikkei 225 endeksi günü yüzde 0,59 düşüşle tamamlarken, Çin'de Şanghay endeksi ise kapanışa yakın yüzde 0,22 yükseliş kaydetti.