Küresel piyasalarda tatil durgunluğu

Piyasalar tatil dönemine girilirken küresel anlamda bir durgunluk yaşarken, dolar bu hafta gördüğü 14 yılın zirve seviyesinin altında seyrine devam etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asya borsaları, Wall Street'in ABD seçimlerinden bu yana gerçekleştirdiği yükselişlere bir ara vermesinin ardından bugün gerilerken, dolar bu hafta gördüğü 14 yılın zirve seviyesinin altında seyrine devam etti.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi dün beş ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından bugün de yüzde 0.3 gerilerken, bu hafta şimdiye kadar kaybettiği yüzde 1.6 ile üst üste ikinci düşüş haftasını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Japonya'da piyasaların kralın doğum günü olması nedeniyle tatil olduğu Nikkei endeksi ise haftalık yüzde 0.1 yukarıda.  

ABD'de Noel hafta sonu olmasından dolayı işlem hacmi düşük kalırken, hisseler bu ayın ilk üst üste iki günlük düşüşlerini yaşadılar. ABD hisse endeksleri yüzde 0.4'e varan düşüşler gerçekleştirdi.

Wall Street endeksleri ABD'de seçimleri kazanan Donald Trump'ın piyasaları destekleyici bir ekonomik politika izleyeceği beklentileriyle yükselirken, Dow Jones seçim sonuçlarının açıklanmasından hemen öncesinden bu yana yüzde 8.7 artış kaydetti.

Piyasalar tatil dönemine girilirken küresel anlamda bir durgunluk yaşarken, MSCI Dünya Endeksi Perşembe günü yüzde 0.16 düşmesinin ardından bugün yatay seyretti.  

İtalya'da hükümet, yatırımcılardan kendisini kurtaracak kadar para bulamayan Monte dei Paschi di Siena'nın kurtarılmasını dün geç saatlerde yaptığı toplantıda beklendiği gibi onaylayarak detayları görüştü.