Kurumsal ve yatırım bankacılığına ağırlık verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Türkiye'de bankacılık lisansını alan Japon Mitsubishi UFJ, kurumsal ve yatırım bankacılığına ağırlık vereceğini ve ilk olarak hedefte Japon şirketleri olduğunu bildirdi.

BDDK'dan bankacılık lisansı alan Japon Mitsubishi UFJ, hedeflerini CNBC-e'ye açıkladı.

"Türkiye'yi neden seçtiniz? Fitch'in Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesi kararınızda etkili oldu mu?

Türkiye'de temsilcilik büromuzu 1986'da açtık. Türkiye'de uzun suredir banka açmayı denedik. Türkiye'nin kritik bir jeopolitik önemi var ve ülkenin daha da büyümesini bekliyoruz. Banka açma projemize 1 yıl önce başladık. Fitch'in kararını memnuniyetle karşılıyoruz ancak biz daha önce projeye başlamıştık.

Türkiye için planlarınız nedir?

Kurumsal müşterilere tam bankacılık hizmeti vermeyi planlıyoruz. Kurumsal ve yatırım bankacılığına ağırlık vereceğiz. Perakende bankacılık hizmetleri vermeyi hedeflemiyoruz.

Orta vadede Türkiye'de banka satın almayı değerlendiriyor musunuz?

Türkiye'de genişlemek için değerlendirmeyeceğimiz stratejik alternatif yok.

Türkiye'de hedef müşterileriniz kim olacak?

İlk hedefimiz Japon şirketleri. Türkiye'de genişlemeye giden Japon şirketi sayısı 150 civarında. Diğer Japon şirketlerinin de Türkiye'de büyüyeceğini düşünüyoruz. Ek olarak, finansal kurumların da dahil olduğu büyük Türk şirketleri hedef kitlemizi oluşturuyor."