Kuveyt Türk'ten en yüksek tutarlı sukuk ihracı

Kuveyt Türk, 200 milyon TL değerinde kira sertifikası (sukuk) ihraç etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuveyt Türk, 200 milyon TL değerinde kira sertifikası (sukuk) ihraç etti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Kuveyt Türk'ün 9-10-11 Kasım tarihlerinde talep topladığı 179 gün vadeli 200 milyon TL tutarındaki sukuk ihracına yatırımcılardan yaklaşık 240 milyon TL talep geldi.

Kuveyt Türk, 30 Haziran'da gerçekleştirdiği 160 milyon TL'lik sukuk ihracının da üzerine çıkarak mevcut rekorunu geliştirdi ve Türkiye'de özel sektör tarafından gerçekleştirilen TL cinsinden en yüksek tutarlı sukuk ihracını yapmış oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, sukuk ihracının Kuveyt Türk'ün yüzde 100 bağlı ortaklığı olan KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama AŞ tarafından gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı. KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama AŞ'nin devraldığı varlıklardan elde edilen gelirlerin anapara ile birlikte sertifika sahiplerine dağıtılacağını belirten Uyan, şunları kaydetti:

"Yatırımcılara kira sertifikalarının ilk kira getiri ödemesi 11 Şubat 2016 tarihinde yapılacak. İkinci kira getirisi de vade sonunda anapara ile beraber 10 Mayıs 2016 tarihinde ödenecek. Yıllık brüt yüzde 10,97 getirisi olan kira sertifikalarının yakın tarihlerde gerçekleşen benzer işlemlerden daha düşük maliyetli olması yatırımcıların bankamıza olan güvenini pekiştirdi.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 2010 yılında sukuk piyasalarına girdik. Kuveyt Türk'ün yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği yaklaşık 5,1 milyar TL ihracı bulunuyor. Bunların yaklaşık 3,7 milyar TL'si piyasada dolaşımda. Bundan sonra da sukuk piyasalarına katkı sunmaya devam edeceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir