Leblebici: Bankacılık 2016 kârlılığını yakalayamayabilir

İlk çeyrekte kredi taleplerinde canlanma olduğunu belirten TEB Genel Müdürü Leblebici, bankacılığın kâr artışında geçtiğimiz yılı yakalayamayabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici, bankacılık sektörünün 2016'daki kâr artışını 2017'de yakalayamayabileceğini ancak kârlılık seviyelerinin korunacağını ifade etti. .

Bankacılık sektörünün 2016'da faizlerdeki düşüş, bazı aktiflerin satılması, ücret ve komisyonlarla ilgili geri ödemelerin azalması gibi tek seferlik gelirlerin etkisiyle yüzde 44 kâr artışı sağlamasının ardından 2017 yılında benzer bir kârlılık büyümesi beklenmiyor; ancak sektör kredilerinde kurdan arındırılmış olarak büyüme beklentisi yüzde 15 seviyesinde bulunuyor.

Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Leblebici, TCMB'nin fiyat istikrarına odaklanan politikalarının doğru politikalar olduğunu belirtti.

'AB ekonomik etki yaratmadı'

Leblebici ayrıca, bazı AB üyeleri ile yaşanan politik gerilimlere ilişkin olarak da "Son dönemde Avrupa Birliği ile yaşananlar ticaretle ekonomide bugüne kadar etki yaratmadı; önümüzdeki dönemde de kesinlikle etki beklemiyoruz" açıklamasını yaptı.

Uludağ Ekonomi Zirvesi başladıUludağ Ekonomi Zirvesi başladı

Uludağ Ekonomi Zirvesi iki gün sürecekUludağ Ekonomi Zirvesi iki gün sürecek

Samsung: 4.0'da geri kalma şansımız yokSamsung: 4.0'da geri kalma şansımız yok