Moody's'den Türkiye açıklaması

Moody's, yeni başbakan atanması ve parlamento seçimleri öncesi not üzerindeki etkilerin tam anlamıyla netleşmeyeceğini, Türkiye'deki politik gerginlik ve belirsizliğin 2015 seçimlerine kadar devam edeceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Moody's değerlendirmesinde şu ifadeler yer aldı:

*En azından Haziran 2015'teki parlamento seçimlerine kadar etkili olacak mevcut politik tansiyon ve belirsizlik nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarının Türkiye'nin temel ekonomik ve kurumsal kredi zorluklarını çözme olasılığı yok.

*Cumhurbaşkanlığı seçiminin kredi notuna etkileri ağustos sonunda yeni başbakan atanmadan ve AKP'nin iç dinamiklerini belirleyecek olan parlamento seçimleri gerçekleşmeden tam anlamıyla netleşmeyecek.

*Politik görünüm istikrara kavuşana kadar ülkenin yapısal reform gündemi aksayabilir ve bu ülkenin ekonomik zorlukları ve dış kırılganlıklarının belirgin olduğu bir dönemde Türkiye'yi uluslararası piyasalardaki potansiyel dalgalanmaların etkisine maruz bırakabilir.

*Bu yıl büyümenin geçen yılki yüzde 4'ün altında yüzde 3 olmasını bekliyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir