Moody's'ten küresel para piyasası değerlendirmesi

Moody's, küresel para piyasası fonlarının görünümünün durağan seviyede olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten yapılan açıklamada, Küresel Para Piyasası Fonu (MMF) endüstrisinin geçen yılki "negatif" seviyesinden "durağana" çevrildiği belirtilerek, geçen yıl sektörün "negatif" olarak değerlendirilmesinin ağırlıklı olarak ABD’deki regülasyon düzenlemelerinin yarattığı belirsizlik ortamından kaynaklandığı, bu yıl ise regülasyon belirsizliklerinin azaldığı ifade edildi.

Açıklamada, Avrupa’daki negatif veya düşük faiz ortamı ve ABD’deki olası faiz artırımı ihtimaline karşın küresel para piyasası varlıklarının görünümünün istikrarlı olduğu vurgulandı.

Moody’s’in Başkan Yardımcısı Vanessa Robert, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Küresel Para Piyasası Fonu’nun görünümünü bu yıl için negatiften durağana çevirmemiz, dönüşüm sürecinden geçen endüstriye duyduğumuz güveni yansıtıyor. Fon yöneticilerinin, yeni regülasyon ortamında portföylerini daha ihtiyatlı bir şekilde yöneteceklerini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

'Daha iyi ve sağlam ilerleyebilir'

Moody’s’in Başkan Yardımcısı Vekili David Wang da endüstri içerisinde yaklaşık 1 trilyon dolar seviyesinde varlık hareketi yaşanırken, gelecek dönemde piyasanın daha iyi ve sağlam bir şekilde ilerleyebileceğini düşündüklerini kaydetti.