MUFG, yatırım bankacılığı üssünü Amsterdam'a taşıyor

Japon bankacılık şirketi MUFG, AB yatırım bankacılığı üssü olarak Amsterdam'ı seçti. Bankanın Londra'da bu departmanda halihazırda 600 personeli bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya'nın en büyük bankacılık ve finans şirketi Mitsubishi UFJ Financial Group Inc (MUFG) Avrupa Birliği'ndeki (AB) yatırım bankacılığı üssünü Amsterdam'a taşımaya karar verdi.

MUFG'nin Avrupa yatırım bankacılığı birimi olan MUFG Securities EMEA şu anda yaklaşık 600 kişilik kadrosuyla Londra'da bulunuyor.

Konu hakkında bilgi sahibi ancak basınla konuşma yetkisi olmayan kaynakların verdiği bilgiye göre, MUFG yatırım bankacılığı birimi için Paris'te de bir şube açmaya karar verdi.

Aktifleri 2.8 trilyon dolar olan MUFG, daha önce Avrupa'daki ticari bankacılık işlemleri için merkez olarak da Amsterdam'ı seçmişti.

Kaynaklara göre İngiltere ofisi Avrupa, Orta Doğu ve Afrika faaliyetleri için ana merkez olarak işlev görmeye devam edecek, ancak onlarca kişi Londra'dan Amsterdam ya da Paris'e gönderilecek.

Düzenlemelere göre finansal hizmet şirketlerinin AB genelinde hizmet sunması için bir AB ülkesinde kurulu merkezleri bulunmak zorunda.

MUFG sözcüsü konu hakkındaki sorulara cevap vermedi.