New York borsası düşüşle açıldı

ABD borsaları, açılışta Kuzey Kore'yle yaşanan siyasi gerilimin etkisiyle gerilemeye devam etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

New York borsası, güne ABD ve Kuzey Kore yönetimlerinden gelen tehditkar açıklamaların etkisiyle satış ağırlıklı başladı. 

Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 65,54 puan (yüzde 0,30) değer kaybederek 22.019,30 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 9,94 puan (yüzde 0,40) azalarak 2.464,98 puana geriledi. En büyük düşüşü kaydeden Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 47,58 puan (yüzde 0,75) azalışla 6.322,88 puana indi. 

Analistler, hisse senetlerinin satış ağırlıklı seyretmesinde ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimin belirleyici olduğunu belirtiyor. 

ABD Başkanı Donald Trump, dün Pyongyang rejiminin kıtalararası füzelere yerleştirilebilecek minyatürleştirilmiş nükleer savaş başlığı ürettiği yönündeki haberlerin ardından “Kuzey Kore için en iyisi ABD’yi daha fazla tehdit etmemek. Aksi halde dünyanın daha önce hiç görmediği ateş ve şiddetle karşılanacaklar” ifadesini kullanmıştı. 

Kuzey Kore'nin resmi KCNA ajansı ise Pyongyang yönetiminin Pasifik Okyanusundaki ABD toprağı Guam'a Hwasong-12 orta-uzun menzilli balistik füzesiyle saldırı hazırlığı içinde olduğu açıklamıştı.

New York borsasında endeksler bu gelişmelerin ardından dün de düşüşle kapanmıştı.