Nihai satış bedeli 6.9 milyar lira

Sberbank'ın Denizbank'ın %99.85'i için ödediği nihai satış bedeli 6.9 milyar TL olarak kesinleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sberbank'ın Denizbank'ın sermayesinin yaklaşık yüzde 99.85'initemsil eden toplam 715 milyon adet Denizbank hissesi içinödediği nihai satış bedeli 6.9 milyar lira olarak kesinleşti.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, sözleşmede belirtilen beher hisse için, nihai satış bedelinin de 9.65 lira olarak hesaplandığı ifade edildi.

Denizbank hisselerinin satış fiyatının, 31 Aralık 2011tarihi ile işlemin tamamlanma tarihi arasında geçecek sürede DenizBank'ın UFRS'ye göre belirlenecek olan net aktif değerindeki değişim dikkate alınarak satış sürecinin sonunda netleşeceği Haziran ayında açıklanmıştı.

Çağrı fiyatı ise 9.06 lira olarak sonuçlanırken, nihai satış bedelinin belirlenmesi sonrası çağrı fiyatında oluşan hisse başına 0.6 TL'lik ilave farkın pay sahiplerine 27 Aralık'ta ödeneceği belirtildi.

Denizbank'ta çağrı işlemi sonucunda Sberbank'ın yüzde 99.85 oranı bulunuyor; halka açıklık oranı ise yüzde 0.15 olarak gerçekleşti.

Sberbank, Dexia Participation Belgique SA ve Dexia SA'nın Denizbank'ta sahip olduğu ve sermayesinin yaklaşık yüzde 99.85'ini temsil eden toplam 715 milyon adet Denizbank hissesini, 8 Haziran tarihinde 6.47 milyar lira karşılığında Sberbank'a devretmişti.