Odeabank kârını yüzde 149 artırdı

Odeabank yılın ilk yarısında kârını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 149 artırarak 150.3 milyon TL'ye çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yılın ikinci çeyreğinde net kârını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 149 artırarak 150,3 milyon TL’ye yükselten Odeabank’ın aktifleri 37,4 milyar TL, toplam kredileri 26,8 milyar TL, mevduat büyüklüğü ise 28,4 milyar TL seviyesine ulaştı.

Odeabank’ın geçen yılın ilk yarısında 60,3 milyon TL olan net kârı, 2017’nin ilk yarısında 150.3 milyon TL’ye yükseldi. Söz konusu net kâr, bu yılın ilk altı aylık döneminde yüzde 8,5 özkaynak getirisi (ROE) elde edildiğini gösteriyor.

2017’nin ikinci çeyrek döneminde net kâr 57.1 milyon TL olarak gerçekleşti.

2017 Haziran ayı sonu itibariyle aktifler 37,4 milyar TL, toplam krediler 26,8 milyar TL, mevduat büyüklüğü ise 28,4 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Mevduatın krediye dönüşme oranı yüzde 94,4 oldu.

'Güçlü performansımızı sürdürüyoruz'

Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, 2017 ikinci çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Güçlü finansal performansımızı yılın ikinci çeyreğinde de sürdürüyoruz. Bu yılın ilk yarısında kârlılığımızı, geçen yılın aynı döneminin iki katına yükseltmeyi başardık. Ayrıca sermaye yeterlilik rasyomuzu da güçlendirdik. Odeabank olarak, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'den Ba3 ve Fitch'den BB- kredi açılış notunu aldık. Kredi Garanti Fonu kapsamında 1.2 milyar TL'den fazla kredi kullandırarak ikinci çeyrekte Türkiye'nin ekonomik büyümesine destek vermeye devam ettik. Odeabank olarak, önümüzdeki dönemde paydaşlarımızın da desteğiyle Türkiye ekonomisi için katma değer yaratmayı ve ülkemizin ekonomik büyümesine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz."