Önce enflasyon raporu, ardından Fed izlenecek

Dolar/TL yeni güne 2.1250 başladı; bugün enflasyon raporunun yakından izlenecek. Akşam da gözler ABD Merkez Bankası’nda olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merkez Bankası'nın hükümetin faiz indirimi yönündeki isteğine karşın piyasada belirleyici olan faiz oranlarını sabit tutması ve küresel iyimserlikle dün de kur ve faiz aşağı yönlü bir seyir izlerken, bankacılar bugün enflasyon raporunun belirleyici olacağını söylediler.

Bugün enflasyon raporu haricinde mart ayı dış ticaret verileri, PPK özetleri, Hazine'nin önümüzdeki üç aya ilişkin borçlanma programı da takip edilecek.

Küresel piyasalarda ise öne çıkan en önemli gündem maddesi Türkiye kapanışının ardından açıklanacak ABD Merkez Bankası faiz kararı olacak. Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi de piyasa tarafından yakından izlenecek.

Dolar 2.1250 seviyesinde

Dün akşam 2.1200 seviyesinde olan dolar/TL bugün güne 2.1241/2.1250 seviyesinde başladı. Sepet bazında TL ise aynı saatte 2.5279 seviyesindeydi.

Öte yandan hacimlerin oldukça düşük olduğu tahvil-bono piyasasında aşağı hareketin devam ettiği 2 ve 10 yıllık gösterge faizler dört ayın en düşük seviyelerinde seyrediyor.

Dün, 24 Şubat 2016 itfalı gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi, spot kapanışta yüzde 9.53, valörlüde yüzde 9.51 seviyesindeydi. 20 Mart 2024 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi ise dün spot kapanışta yüzde 9.79 valörlüde yüzde 9.77 seviyesindeydi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir