Panora'nın arz büyüklüğü 102.2 milyon TL öngörüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Panora GYO, yüzde 25 hissesinin halka arzını Mayıs ayının ikinci yarısında gerçekleştirmeyi planlarken; halka arz büyüklüğünün 102.2 milyon lira olması öngörülüyor.

Panora GYO'nun halka arzına aracılık eden Deniz Yatırım'ın Yönetim Kurulu Murahhas Azası Cafer Bakırhan Reuters'a yaptığı açıklamada, "Halka arza iskontolu bir fiyatla çıkıyoruz. 100 milyon TL civarı ihraç bekliyoruz. İhracın tamamı yurtiçi yatırımcıya yönelik olacak. Yurtiçinde rahatlıkla talebi yakalamayı bekliyoruz" dedi.

Panora GYO, ortak satışı yoluyla gideceği halka arzda 87 milyon lira ödenmiş sermayesinin yüzde 25'ini halka arz edecek.

Panora GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sacit Güran ise, şirketin en önemli özelliğinin her yıl en az yüzde 75 nakit temettü vermesi olduğunu belirterek, "Her yıl dağıtılabilir karın en az yüzde 75'inin temettü olarak dağıtımı esası ile halka arza çıkıyoruz. Bunu esas sözleşmemize de koyduk. BIST'te işlem görüp de esas sözleşmesinde bu kadar yüksek oranda nakit temettü garantisi veren başka şirket yok" dedi.

Güran'ın verdiği bilgiye göre, Panora GYO, 2012 yılında oluşan 23.9 milyon liralık dağıtılabilir karın yüzde 100'ünü mevcut ortaklara dağıttı.