Paskalya tatili sonrası dış piyasalar

Avrupa borsaları dışında küresel piyasaların büyük bölümü paskalya tatilinden döndü!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD, Hong Kong, Hindistan, Singapur ve Avrupa piyasalarının çoğu cuma günü paskalya tatili nedeniyle kapalıydı. Bugün Avrupa piyasalarının tümü paskalya tatiline devam ederken, ABD'de borsalar işlem görecek. 

ABD'de geçen hafta Cuma günü açıklanan zayıf istihdam verisinin ardından Fed'in yakın zamanda faiz artırımı kararı alacağına yönelik beklentiler azalırken, Asya borsaları yükseldi. Dolardaki değer kaybı son buldu.

ABD'de Cuma günü yayımlanan veriye göre tarım dışı istihdam Mart ayında bir yıldan uzun bir sürenin en düşük artışını gösterdi. Reuters anketindeki 245 bin olan beklentiye karşılık tarım dışı istihdam 126 bin arttı.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.6 yükselerek geçen yıl Eylül ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Nikkei endeksi ise erken saatlerdeki keskin kayıplarını azaltarak yüzde 0.2 ekside seyrediyor.

ABD'de borsalar Cuma günü kapalıydı. Ancak endeks vadeli işlemleri verinin ardından gerileyerek Wall Street'in düşüşle açılacağına işaret ediyor. Asya'da işlem hacminin düşük olmasına karşılık S&P 500 vadeli işlem kontratları yüzde 0.7 ekside bulunuyor.

Avrupa'da birçok piyasa Paskalya tatili dolayısıyla bugün de kapalı olacak ve yarın açılacak.

ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi Cuma günü yaklaşık iki ayın en düşük seviyesi olan yüzde 1.8'i gördükten sonra Asya piyasalarında yüzde 1.829'dan işlem görüyor ve doları da baskı altında bırakıyor.